placeholder

Mr Goran kan...


Trolleri

Trolleri behöver ingen närmare presentation. Men trolleri skapar engagemang och delaktighet!

Shower
Spänning, fart och mycket skratt blir det när Mr Goran kommer på besök. En tokrolig barn- och familjeföreställning med stor variation. Det kan bli trolleri, ballonger, jonglering mm. Mr Goran är en erfaren barnunderhållare som även är Sveriges störste certifierade ballongartist. Med snabba fingrar skapar han ballongkonst på högsta nivå. Dessutom brukar den tokiga talande apan Nicki dyka upp och han blir mångas favorit. Publiken blir på ett påtagligt och roligt sätt engagerad i showen, som ger roliga minnen för lång tid framöver. Go Go Go Mr Goran.
Mr Goran är mest anlitad i barn och familjesammanhang, men han har givetvis shower för de flesta andra sammanhang också.

Mingeltrolleri
Att se trollerikonster på riktigt nära håll och förvånas när det sällan är som man tror. Det skapar ett engagemang och förbluffning. Du har möjlighet och se trick med gummisnoddar, bollar, kort, pennor m.m. Allt utförs precis framför åskådaren vid det lilla bordet som Goran har med sig. Passar både vuxna och små, men förvåningen är lika stor! Kan kombineras på ett utmärkt sätt med ballongmingel, det genom att det lilla bordet är anpassat för ballonger och trolleri samtidigt.

Tillbaka till startsidan


Ballong­dekoration

Ballonger skapar uppmärksamhet och berättar att här händer det! Eller att det förgyller och ramar in ett event. Ballongdekorationer är en ögon-magnet som SYNS, ger rubriker och lockar fram ett intresse! När jag gjort färdigt och ställt ut en portal eller liknande för en butik som alldeles strax ska öppna så kommer det ofta fram folk och vill gå in i butiken innan den öppnat. Vanliga kommentarer är "Vad snyggt det blev!" eller "Ja, nu ser man att butiken öppnat!" Vet att det även kan öka omsättningen rejält! Ballongdekorationer är helt enkelt ett smart sätt att synas!
Mr Goran ordnar portaler, girlanger, pelare, logotyper, bordsdekorationer, buketter och mycket mer… Har ni egna önskemål till erat event så är det bara en kul utmaning för mig!
Kika in på galleriet för att se mer vad som går att göra med ballonger.

Tillbaka till startsidan


Budskaps­trolleri

Budskapstrolleri är att synliggöra det man vill säga på ett kul, effektivt, engagerande och fascinerat sätt.
Passar utmärkt i skolor och kyrkor!

Göran är utbildad teolog och kopplingen till den kristna tron är därför väldigt naturlig. Gospel Magic är fritt översatt ”Evangeliskt trolleri”, vilket är en sorts trolleri där berättelsen avspeglar eller är evangeliet. Budskapet blir synligt och tricken visar och synliggör budskapet.
Göran skrev 1997 en C-uppsats om trolleri ”Gospel Magic – kommunikation och budskapsförmedling”. Gospel Magic är ett effektivt sätt att skapa uppmärksamhet på ett roligt och underhållande sätt samtidigt som evangeliet blir tydligt, synligt och ihågkommet. En pedagogik där vi tillsammans ”leker in” budskapet.

För skolan erbjuds bland annat showen "Vänner!" En skolshow som handlar om det alltid lika aktuella ämnet relationer. Där har Mr Goran en trollerishow under en lektion där eleverna lär sig hur man ska vara mot varandra, där alla behövs och att alla har lika värde. En lektion som fängslar, engagerar och koms ihåg!
En annan show är "Händer äger!" Där Mr Goran illustrerar hur händer kan användas för många goda sakers skull, men också förstöra, slå och håna. Vad orsak - verkan innebär och vad som händer om händer används för att skada eller hjälpa! Efter showen finns möjlighet att ha Pröva på cirkus för att lära sig att vi kan mer än vad vi tror! Där händer används för att visa att vi kan!

Givetvis anpassas budskapet i showerna utifrån vem som är uppdragsgivaren.

Tillbaka till startsidan


Figur­ballonger

Mr Goran är en av Sveriges största ballongvridare och där ballonger finns så är det en som går igång direkt! Det är verkligen en lyckad kombination för Mr Goran är en hejare på att vrida till olika djur av en eller flera långsmala ballonger. Så fort det börjas tillverka ballongdjur blir det en stor uppmärksamhet av både barn och vuxna! Barnen vill ha, medans de vuxna fascineras av det konstnärliga, nämligen snabbheten och skickligheten!
Mr Goran började med ballongfigurer 1996 och ballongskulpturerna och dekorationerna blir bara mer avancerade. 2005 blev Mr Goran utbildad ballongartist, CBA (Certified Balloon Artist).

Efter en trollerishow är det inte ovanligt att det blir en lång kö av förväntansfyllda barn som får önska sig sitt favoritdjur som exempelvis katt, pingvin, tiger, hund, krokodil, fågel eller...
Ballongfigurer går utmärkt att kombinera med mingeltrolleri, dvs trolleri precis framför ögonen. Den kombinationen är riktigt bra och passar suveränt i butiker och köpcentrum.
Ballongskola är ett alternativ som är kreativt och kul. Där finns möjligheten att lära sig grunderna i att vrida ballongfigurer.

Om ni minns en som gjorde en rosa helikopter i tv-programmet ”Talang” år 2009, så var det Mr Goran. 2012 var han även med i tv-programmet "Rampljuset" och gjorde en ballongcykel i naturlig herrstorlek.

Tillbaka till startsidan


Buktaleri

Denna ädla konst lärde sig Mr Goran 2003. Hans kompanjon är den tokiga och talande apan ”Nicki”. Denna orangutang ställer till med massor av galna upptåg för Mr Goran. Det blir en kul och härlig stund när Nicki dyker upp. Han blir en favorit för både liten som stor! Har du tur kan du få se Nicki sjunga eller kanske göra något trolleritrick...
Det är inte under varje föreställning Nicki finns med. Men ofta hör jag att när Nicki inte var med att du ser väl till så att apan kommer med nästa gång...

Tillbaka till startsidan


Clownen Goran

Stora skor, hatt, en röd näsa och en härlig dräkt! Clownen Goran är en färgglad och sprallig figur som det inte går att lita på helt. Han är duktig på att skämta och busa, därför vet man inte riktigt var man har honom. Clownen Goran kan användas till mycket. Han har trollerishower och med snabba fingrar vrider han mängder av fascinerande ballongfigurer.
Han kan utföra underverk med trolleritrick precis framför ögonen!
Clownen Goran är en karaktär som syns och tar stor plats!
Se bild på clownen i bildgalleriet.

Tillbaka till startsidan


Jonglering / cirkus

Jonglering
Jonglering är bra för tålamodet, koordinationen och den fysiska aktiviteten! 1995 lärde sig Mr Goran att jonglera. När det blir många olika rörelsemönster blir det verkligen kul att titta på. När dessutom Mr Goran lägger till humor blir det en riktig höjdare!

Cirkusskola
I och med att Mr Goran inte bara jonglerar utan även kan snurrande tallrikar, flowerstick, styltor, balansaktiviteter m.m. så erbjuds även möjligheten till "Prova på cirkus!" Oftast sker det i olika stationer och under en ordnad struktur, där alla får pröva på allt! Det är roligt att se när människor växer och klarar mer än vad de tror!

Tillbaka till startsidan